3 Followers
20 Following
chylertilton

The Koyal Group Info Mag

The Koyal Group InfoMag: Fra Taiwan, kampen mod Alzheimers

 

Fra Taiwan, en længe håbet For gennembruddet i kampen mod Alzheimers

 

Oplysning: Jeg ejer lager i AstraZeneca, et af de selskaber, der nævnes i denne kommentar.

 

Seks Taiwan-baserede forskere har annonceret, hvad der kan være en længe håbet for gennembruddet i kampen mod Alzheimers sygdom. De har opdaget, at såkaldt statiner, medicin udviklet oprindeligt for at sænke kolesteroltallet, synes at reducere risikoen for demens ved så meget som en fjerdedel.

 

Team, ledet af Jui-Ming Chen af Asien Universitet i Taichung og Cheng-Wei Chang af Hsing Wu universitetet i Taipei, har netop offentliggjort sine resultater i PLOSONE, en peer-reviewed åben adgang journal af Public Library Science (PLOS).

 

Det er tidlige dage endnu, selvfølgelig, og det faktum, at statiner er forbundet med en nedsat risiko for Alzheimers kan ikke, de er den kausale agens i forebyggelse.

 

Ikke desto mindre bidrager resultaterne til en voksende erkendelse af at opdagelsen af statiner udgør en af de vigtigste udviklinger i moderne farmakologiske historie. Opdagelsen blev gjort i begyndelsen af 1970 ' erne af Akira Endo, biokemiker arbejder for Tokyo-baserede Sankyo Company. Endo blev tildelt den prestigefyldte Lasker prisen i 2008.

 

Udover Sankyo omfatter andre japanske selskaber, der har spillet en central rolle i udviklingen af statiner Nissan kemiske industrier, Kowa lægemidler og Shionogi.

 

I USA, er de mest almindelige former for statiner lavet af, blandt andre selskaber, Pfizer (under brandname Lipitor), Merck (Zocor) og Bristol-Myers Squibb (Pravachol). Andre versioner er tilgængelige fra schweizisk-baserede Novartis og britisk-baserede AstraZeneca.

 

Generiske versioner er lavet af Teva af Israel og Ranbaxy i Indien.

 

Vi hoster nyheder af opdagelser i forskellige områder af videnskaben her.

Source: http://www.forbes.com/sites/eamonnfingleton/2014/04/14/from-taiwan-a-long-hoped-for-breakthrough-in-the-fight-against-alzheimers